Cursus fotografie voor beginners
De cursus is in onze fotostudio in Den Haag, op een steenworp afstand van Rotterdam, Zoetermeer en Leiden.
Gratis parkeren, en op slechts 5 minuten van de snelweg.
“Voor de beginner zoals ik is dit een uitstekende start om overweg te kunnen met je spiegelreflexcamera.” – Aziz Khadjé
Geschikt voor iedereen
Je hoeft geen kennis van fotograferen of je camera te hebben, we beginnen bij het begin. Alles wordt op heldere en eenvoudige wijze uitgelegd. Je bent met een kleine groep van maximaal 8 cursisten.
Speciaal voor jouw camera
Elke camera is uniek. Daarom ontvang je specifiek voor jouw merk en model een hand-out met camera-aanwijzingen, zodat je gemakkelijk zelf jouw camera kunt instellen.
Leren door te doen
Tijdens de cursus krijg je niet alleen theorie, maar kun je alles ook meteen uitproberen met je eigen camera. Leuk en leerzaam!
Achteraf rustig nalezen
Je krijgt het cursusboek en de PowerPoint van de cursus als PDF, zodat je achteraf alles nog eens rustig kunt nalezen. En de hand-out met je persoonlijke camera-aanwijzingen heb je natuurlijk ook. Handig!
Leer de mooiste foto’s te maken
Alles wat je nodig hebt is je camera.
Oké, zelfs dat niet. Je kunt gratis een camera lenen als je zelf (nog) geen camera hebt.
Zowel de basiscursus als de vervolgcursus zijn in principe 1x per maand op een donderdagavond om 19.30 uur. De cursusavond is meestal afgelopen tussen 22:00 en 23:00.
Basiscursus fotografie
Leer in één leuke en leerzame avond om te gaan met je digitale spiegelreflexcamera.
Met deze cursus weet je eindelijk waar al die knopjes voor zijn en leer je alle mogelijkheden van je spiegelreflexcamera (DSLR) kennen. En dat met zo min mogelijk technisch abracadabra, maar zoveel mogelijk duidelijke uitleg en direct zelf uitproberen met je eigen camera.
Het maakt niet uit of je een camera hebt van Canon, Nikon, Sony of een ander merk. Het hoeft zelfs geen spiegelreflexcamera te zijn. Zolang je maar zelf sluitertijd, diafragma en ISO kunt instellen. Termen die je nu nog niets zeggen? Geen zorgen, na de basiscursus weet je er alles van! Voor nu hoef je alleen maar te checken of je camera een P, A en S stand heeft (voor Canon: een P, Av en Tv stand). Als je camera die standen heeft, kun je die gebruiken voor de cursus.
(Twijfel je of jouw camera geschikt is voor deze fotografiecursus? Gebruik gewoon het contactformulier hieronder en geef het model van je camera door, dan laten we het je weten.)

Wat leer je zoal bij de basiscursus fotografie?

Je camera
Leer wat al die knopjes voor zijn.
Belichting
Hoe werkt je camera? Sluitertijd, diafragma, ISO… Klinkt ingewikkeld, maar met heldere uitleg is het straks ook voor jou helemaal duidelijk!
Sluitertijd
Beweging laten zien of juist bevriezen? Wel eens last gehad van wazige foto’s in donkere omstandigheden? Je leert wat sluitertijd doet en hoe je er creatieve dingen mee kunt doen.
Scherptediepte
Nog zo’n fotografieterm die je nu nog niets zegt, maar straks wel! En natuurlijk zelf uitproberen tijdens de cursusavond!
Flitsen
Je flitser gebruiken of juist niet? Het is niet wat je zou verwachten!
Warm of koud?
Koffie, thee of fris? Tijdens de gezellige avond vergeten we natuurlijk niet de inwendige mens, en neem gerust meer dan 1 koekje 😉
De basiscursus duurt 1 avond, van 19.30 tot circa 22.00-23.00 uur. Er zijn maximaal 8 cursisten. In principe is de basiscursus elke maand op een donderdagavond.* Check voor de actuele cursusdata onze online agenda voor de basiscursus.
*) Onder voorbehoud van voldoende deelnemers.
Vervolgcursus fotografie
De basis onder knie? Ga een stapje verder voor nog betere en mooiere foto’s!
De smaak te pakken gekregen na de basiscursus? Natuurlijk ga je met je nieuw verworven kennis aan de slag, waarbij je vast tegen lastige situaties en nieuwe vragen aanloopt. Geen nood, daarvoor is de vervolgcursus! Hierin wordt dieper op de onderwerpen van de basiscursus ingegaan, en o.a. ook op compositie.
Bij de basiscursus vertrouw je op je camera. Bij de vervolgcursus kom je erachter dat geen enkele camera feilloos is. En dat je regelmatig zelf instellingen moet aanpassen. Waarom, wanneer, en hoe? Dat wordt weer duidelijk uitgelegd, met veel voorbeelden en zelf natuurlijk weer zelf uitproberen.

Heb je intussen foto’s gemaakt waar je vragen over hebt? Tegen situaties aangelopen waar je geen raad mee wist? Mail van tevoren je foto’s en vragen, zodat we ze tijdens de cursus kunnen bespreken.

Wat leer je zoal bij de vervolgcursus fotografie?
Lichtmeting
Leer hoe je camera licht meet, en waarom je dat regelmatig moet corrigeren. En hoe je overbelichte en onderbelichte foto’s kunt voorkomen. Een mysterieuze donkere grot of juist een prachtig sneeuwlandschap fotograferen? Je weet straks de addertjes onder het gras, en komt met prachtige foto’s voor de dag.
Histogram
Bijzonder handig, maar ook bijzonder vaak verkeerd begrepen: het histogram. Helder uitgelegd tijdens de vervolgcursus, zodat het histogram voor jou geen geheimen meer heeft.
Compositie
Je kunt nog zoveel afweten van de techniek: als de compositie slecht is, krijg je nog steeds geen prachtige foto’s. Een groot deel van de vervolgcursus wijden we daarom aan compositie. Met natuurlijk veel voorbeelden, van Van Gogh tot aan Jason Bourne.
Mooiere foto’s met flits
In de basiscursus komt flitsen aan bod, maar in de vervolgcursus gaan we daar veel dieper op in. Maak je vaak foto’s binnenshuis, dan zullen je foto’s véél mooier worden na alle tips!
RAW en JPEG
Je camera kan foto’s opslaan in diverse bestandsformaten. Wanneer gebruik je RAW (NEF) en wanneer JPEG?

Foto’s bewerken en laten afdrukken

Kort maar krachtig: een aantal tips voor het zelf bewerken van foto’s en het laten afdrukken ervan.

EXIF-gegevens
EXIF-gegevens, nog zo’n technische term. Maar erg handig in de praktijk!
Witbalans

Wel eens last gehad van foto’s met vreemde kleuren? Leer hoe dat komt, en hoe je het oplost. En hoe je een zonsondergang met de mooiste kleuren fotografeert.

Warm of koud?
Ook bij de vervolgcursus hoort natuurlijk een warm kopje thee of koffie, of een glas fris. En neem ook gerust weer meer dan 1 koekje!
De vervolgcursus duurt 1 avond, van 19.30 tot circa 22.00-23.00 uur. Er zijn maximaal 8 cursisten. In principe is de vervolgcursus eens per maand op een donderdagavond.* Check voor de actuele cursusdata onze online agenda voor de vervolgcursus.
*) Onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Voor de beginner zoals ik is dit een uitstekende start om overweg te kunnen met je spiegel reflex camera

Aziz K.

De workshops waren op het juiste niveau. Niet te ingewikkeld, maar ook niet te makkelijk. Arjen vertelt op een interessante manier en vragen stellen is altijd mogelijk tussendoor.

Laura D.

Erg leuke workshop, veel geleerd en praktisch goed te gebruiken. Naslagwerk veel aandacht aan besteed en nuttig. Voor elke type camera een hand-out gemaakt, heel fijn. Echte aanrader!

Danielle K.

Toen ik de eerste 10 minuten uitleg kreeg dacht ik echt bij mezelf dat ik het nooit zou begrijpen, maar Arjen legt het ontzettend duidelijk uit en je krijgt zoveel info waardoor ik nu mijn camera tenminste begrijp!

Eva van V.

We hebben echt heel erg veel geleerd. De uitdraai op papier was superhandig en die gaat dan ook mee op vakantie.

Laura D.

De workshop was leuk en leerzaam. Ben erachter gekomen dat ik met de juiste instellingen hele mooie foto´s kan maken! Het cursusmateriaal is heel erg duidelijk, omdat je een cursusboekje krijgt voor je eigen specifieke camera. Zo is het nog makkelijker om ook na de workshop thuis verder te oefenen.

C. Tagi

Heldere uitleg en een duidelijke PowerPoint maken de cursus erg interessant!

Yvonne S.

Bedankt voor de handleiding op maat. Fijn dat je daar rekening mee houdt. Je legt de zaken prettig uit. Goed om voorbeelden te zien in de presentatie.

Sandra P.

Goed verzorgde workshop, waarbij de verschillende termen duidelijk en helder en in makkelijk te begrijpen taal wordt uitgelegd.

Paul M.

De workshop en het materiaal is absoluut leerzaam. Vooral degenen die een DSLR camera hebben aangeschaft of dat op korte termijn van plan zijn te doen, beveel ik ten zeerste aan om deze workshop te doen.

Vikash B.

Leuk dat je de powerpointpresentatie erbij geeft! Voorheen zat ik (elders) als een gek alles op te schrijven. Nu kon ik me volledig focussen op mijn camera.

Cindy N.

Ik vond het een leuke en leerzame workshop, waarbij we hebben geleerd hoe je al snel veel betere foto's kunt maken. Fotograaf Arjen is toegankelijk en legt duidelijk en geduldig uit hoe de camera werkt en waar de verschillende knopjes voor zijn.

Lucia L.

Je neemt de rust en tijd om het cursusmateriaal uit te leggen zodat deze voor iedereen begrijpelijk is.

Claudia G.

Goede cursus in een prettige sfeer. Alles werd duidelijk uitgelegd. Ik kan nu veel meer met mijn camera dan hiervoor.

Jos van K.

Zeer goede workshop om de basis principes van een digitale spiegelreflex camera onder de knie te krijgen. Enthousiaste + gemotiveerde docent met een goede presentatietechniek. Prettige sfeer. Voldoende ruimte voor vragen; ook veel praktische tips spontaan van de docent. Aanbevelenswaardig.

Nico K.

Deze workshop behandelt alle basiskennis die nodig is om als beginner aan de slag te gaan. De onderwerpen worden helder en duidelijk uitgelegd. Ik ben zeer tevreden.

Aziz K.

Ik neem vaak en veel foto's maar had geen verstand van het toestel zelf en de handleiding lezen dat vind ik saai. Nu heb ik een leuke leerzame cursusavond gevolg waarbij ik diverse dingen heb geleerd. Ik ben nu nog blijer met mijn fototoestel en kan niet wachten om veel "proef" foto's te kunnen maken.

Wicky van R.

Basiscursus
Krijg je camera
onder de knie.
€ 89
Vervolgcursus
Leer de fijne kneepjes en
betere en mooiere
foto’s te maken.
€ 89
Complete cursus
Basiscursus
+
vervolgcursus

€ 178

€ 99,99

Nog vragen?

Laat gerust van je horen.

Expressions by Arjen Eeken Fotografie

Expressions Fotografie

Brasemdam 3
2492 NA Den Haag
Phone: 070-4444258
Email: e-team@expressionsfotografie.nl