Baby fotoshoot / babyfotografie

Babyfotografie is onze passie,
de allermooiste babyfoto’s ons doel

BELANGRIJKE MEDEDELING

Na meer dan 10 jaar met veel passie en plezier foto’s te hebben gemaakt, gaan we de fotostudio sluiten. Na 13 maart 2019 zullen we geen fotosessies meer doen. Voor al onze trouwe cliënten: dankjulliewel!

Babyfotografie baby fotoshoot voor Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer, Leiden en omgeving.
Je maakt vast veel foto’s van je baby. Je baby verandert immers zo snel, dat wil je toch gewoon vastleggen? Voor nu, en ook voor later. Hoewel je eigen foto’s onmisbaar zijn, is er een groot verschil met professionele babyfotografie. Ons doel is om pure en tijdloze babyfoto’s voor je te maken die je keer op keer een warm gevoel van binnen geven. Die een glimlach op je gezicht toveren. Want hoewel je de tijd niet kunt terugdraaien, kun je het wel vastleggen met prachtige babyfotografie. En dat doe je natuurlijk met een superleuke baby fotoshoot in onze fotostudio in Den Haag! Veel van onze cliënten komen overigens van buiten Den Haag, zoals Rotterdam (slechts zo’n 20-30 minuten rijden) en ver daarbuiten.

Bekijk bij onze portfolio de voorbeelden van onze babyfotografie en als je nog vragen hebt, laat het dan gerust weten. We zullen ze graag beantwoorden. En als je je baby fotoshoot wilt inplannen, klik dan op de knop hieronder om te reserveren, en alles komt goed!

De beste leeftijd voor een baby fotoshoot

Een baby maakt in het eerste jaar een onvoorstelbare ontwikkeling door. Sommige momenten in deze ontwikkeling zijn meer geschikt om foto’s te laten maken dan andere. In de loop der jaren hebben we zo’n vijfduizend baby fotoshoots gedaan, en daardoor weten we vrij precies wat de beste momenten zijn. Hiervan hebben we voor je gemak een tijdbalk gemaakt (klik hier voor de babyfotografie tijdbalk).

Baby fotoshoot bij 5 maanden

Tussen 5 en 6 maanden (voor jongens: tussen 5½ en 6 maanden) is een heel gunstige babyfotografie-leeftijd. Je baby zal dan lachen en heeft al aardig wat babyvet, wat voor schattige en vrolijke foto’s zorgt, waarop je echt al de persoonlijkheid van je baby ziet. We raden af om foto’s maken voordat je baby vijf maanden is. Hij/zij zal het waarschijnlijk niet lang genoeg volhouden om tijdens de fotoshoot een leuke variëteit aan foto’s te maken, en moeite hebben om minutenlang het hoofd omhoog te houden en tegelijkertijd de aandacht op de fotograaf gericht te houden en te lachen. Om te zien hoeveel verschil het kan maken tussen een baby van 4 maanden en een baby van 5 maanden, kan je even _hier_ kijken.

Baby fotoshoot bij 7 à 8 maanden

Rond deze leeftijd zal je baby gaan zitten. Foto’s met attributen zoals knuffels en speelgoed zijn dan mogelijk. Hierdoor is de variëteit aan foto’s groter dan wanneer je baby alleen nog kan liggen. Ook zijn foto’s met oudere broertjes en zusjes dan veel leuker. Als je baby weliswaar kan zitten, maar daarbij steunt op de handen, is het eigenlijk nog net te vroeg voor de fotoshoot. Plan de fotoshoot voor 2 à 3 weken later, want je baby zal dan met handen los zitten, wat veel mooiere babyfoto’s oplevert (zie _dit voorbeeld_). In eerste instantie zal je baby snel omvallen wanneer hij/zij met handen in de lucht zit. Wanneer je baby 3 seconden kan zitten alvorens om te vallen, is dat goed genoeg voor de fotoshoot. Wacht vooral niet te lang. Je baby zal dan weliswaar nog beter kunnen zitten, maar rond 9 maanden (bij sommige baby’s al eerder) begint een serieuze fase. Een lachje kan er dan niet of nauwelijks vanaf. En dat zou natuurlijk jammer zijn voor de foto’s.

Baby fotoshoot bij 11 maanden

Rond 11 maanden is de serieuze fase meestal achter de rug en kan je baby misschien al een beetje staan. Voor sta-foto’s hoeft je baby overigens niet los te kunnen staan. We kunnen ontzettend leuke foto’s maken wanneer je baby zich ergens aan vasthoudt. En natuurlijk maken we ook lig- en zitfoto’s. Wacht je tot je baby nog ouder is, dan heb je kans dat je kindje in de fase komt waarin hij/zij een eigen wil krijgt en dat laat weten ook: huilen als iets hem/haar niet zint. Bovendien wordt je baby steeds beweeglijker (kruipen, misschien zelfs al lopen), wat de fotoshoot ook niet gemakkelijker zal maken. Vandaar dat 11 maanden meestal een gunstige leeftijd is voor babyfotografie. En als het een beetje mee zit, heb je bovendien de foto’s nog voor de eerste verjaardag van je baby!

baby fotoshoot babyfotografie Den Haag Rotterdam Zoetermeer Leiden Alphen aan den Rijn.

 

Elke keer als we de foto’s van Jason bekijken zijn we superblij dat we door jullie foto’s hebben laten maken. Ze zijn van excellente kwaliteit en wij zelf zouden dit niet zo makkelijk voor elkaar krijgen. Jullie manier van cliënten benaderen en ontvangen in de studio hebben wij als zeer prettig ervaren. Een warm welkom! Keep up the good work! – Yoëlly en Dustin, Zoetermeer

Goede vrolijke fotograaf. Soms moest ik meer lachen dan mijn dochter. De foto’s zijn super mooi geworden! Het geld is het zeker waard! – Arenda en Dennis, Den Hoorn

Wij zochten een speciaal cadeau voor Elayah’s vader. Op internet zagen we de prachtige foto’s dus dit leek ons het perfecte cadeau. De shoot op zich was al ontzettend leuk en het resultaat is geweldig! Familieleden hebben een traantje weggepinkt na het zien van de foto’s. Wij komen zeker terug!” – Simone Beelo, Rotterdam

Tijdens de shoot was het al genieten van de professionaliteit en het plezier van de fotograaf en vooral de manier waarop hij met Jiulia om ging, hij liet haar stralen, en dat terwijl ze niet geslapen had. Bij de presentatie van haar foto’s waren we sprakeloos. De foto’s zijn schitterend. Het is Jiulia zoals ze is… De blik in haar ogen, de kuiltjes in haar wangen, de oogopslag… Zo puur en bijzonder! Deze foto’s koesteren we… Onze trots op haar mooist! – Fam. Verhoeks, Den Hoorn